Sms:a
WEEFFECT125
till 72900
så stödjer du
oss med 125 kr

Som en förkylning

Postad 28 Jan, 2016 av Karin

 

Johannes Banda i morse på väg till marknaden för att handla frukost. Här berättar han om att han igen är drabbad av malaria för Robert Saopa, läraren och orföranden i skolans ungdomsklubb.

 
Malaria här verkar vara lika vanligt som en förkylning för oss i Sverige, men är förstås mycket allvarligare. Man blir sängliggande i hög feber under ungefär en vecka och tillfrisknar sedan med rätt medicin, om man kan få tag på den. Vuxna får det ungefär en gång per år och barn en gång i månaden. Jag har hört om flera människor som har dött i det, framförallt barn.

I morse träffade vi Johannes Banda som är undervisande jordbrukare i Biatas kooperativ. Han har pågående malaria och är på bättringsvägen och har därför jobbat på åkern som vanligt de sista dagarna.

På kvällarna hör jag myggorna flyga med sitt pipande ljud i mitt rum med sitt pipande ljud i kolmörkret. Jag ligger tryggt under mitt myggnät med vetskapen om att jag har tagit min malariaprofylax och sprejat mig med extra myggsprej innan sänggående. Den möjligheten är få förunnat här. 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someoneShare on LinkedIn0