Sms:a
WEEFFECT125
till 72900
så stödjer du
oss med 125 kr

Underbar söndag!

Postad 31 Jan, 2016 av Karin

Det börjar sprida sig här omkring att jag är sjuksköterska. Tidigt i morse kom en kvinna hit och berättade om sin son som hade skadat sig då han cyklade dagen innan. Jag bad henne ta med honom hit för att se om jag kunde hjälpa. Den 10-åriga pojken hade ett fyra centimeter långt hack i pannan som såg relativt rent ut men egentligen nog skulle behöva sys. Flugorna surrade runt såret och pojken sa inte ett ord och rörde inte en min. Jag hade packat med mig material för rengöring  och tack och lov även tejp som man kan tejpa i hop sårkanter med. Hemma hade det varit ganska enkelt men här under långt ifrån sterila förhållanden tog det lite längre tid. Mamman till pojken var mycket nöjd efteråt, hon slapp betala transportkostnad till sjukhuset inne i Salima. Pojken var fortsatt allvarlig. Han talade ingen engelska så småpratet stapplade. Han ska komma tillbaka imorgon på inspektion av såret.

Det var ett ordentligt drag i kyrkan idag! Mycket sång och musik och jag blev bjuden att flytta längre och längre fram i bänkraderna eftersom de ville att jag skulle filma och ta bilder. Tillslut satt jag bredvid altaret. Lite märkligt. Jag hoppas kunna lägga upp en film så småningom, vilka fantastiska rytmer och röster det var!

Herrarna sätter på sig kostym och lyssnar på predikan och sång.

 

Biata och jag fick möjligheten på eftermiddagen att göra ett studiebesök i en by några kilometer bort, på en trädplantskola också genom We Effect (och Lake Malawi Basin Program, ni vet).  Jag fick åka pakethållare dit genom majsfälten och glada vinkande barn. Jag återkommer med bilder. På hemvägen cyklade vi förbi Patricia från förra inlägget och kunde göra en high-five i farten!

Vilken service!

Vilken service!

Och så veckans boktips! Jag fick en bok att ta med på min resa av en fin kollega. Tove Jansson skriver i novellform om inre och yttre resor ”Resa med lätt bagage”. Vilket fantastiskt härligt språk hon har. Läs den, rekommenderar jag. Även om du stannar hemma.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someoneShare on LinkedIn0