Världens
tuffaste jobb

80-timmarsvecka med 1:50 kr i timlön.

Trött på lediga klämdagar, ergonomisk kontorsstol och betald semester? Sugen på tungt arbete morgon till kväll i stekande hetta sex dagar i veckan? Kanske är världens tuffaste jobb något för dig.

Nu har du möjlighet att söka världens tuffaste jobb – tre veckor som kvinnlig bonde hos familjen Sikufa i Zambia. Sista ansökningsdagen är 21 oktober 2018.

Ansökningen stängd!

Foto: Anders Hansson

Kort om We Effect

We Effect stödjer utveckling som drivs av människor som själva lever i fattigdom. Därför samarbetar vi med lokala organisationer. Genom långsiktiga samarbeten och hjälp till självhjälp skapar vi förutsättningar för människor att ta klivet ur fattigdom för gott. För att vi ska nå de globala mål FN:s medlemsstater enats om, och utrota fattigdomen till år 2030, jobbar vi med att förändra situationen för de allra mest utsatta – kvinnor och flickor.

Florida Sikufa. Foto: Ola Richardsson

Vad är världens
tuffaste jobb?

Vad?
We Effect rekryterar en svensk kvinna som under tre veckor i början av 2019 får åka till Zambia för att jobba sida vid sida med en kvinnlig småskalig bonde och dela hennes vardag.

Varför?
I fattiga länder har kvinnor ofta huvudansvaret för både hem, familj och att odla maten. De arbetar från tidig morgon till sen kväll, sex dagar i veckan, och sköter jordbruket med handredskap i stekande sol. Vatten måste bäras långa sträckor och bränsle samlas in så att maten kan lagas över öppen eld. Tvätt och hushållsarbete sköts för hand. Ofta är det svårt att få maten att räcka och ännu svårare att skapa en tryggare framtid. Världens tuffaste jobb uppmärksammar situationen för dessa kvinnor. Syftet är att öka kunskapen om, och engagemanget för, kvinnors situation på landsbygden i de länder där vi arbetar för att utrota fattigdom och hunger samt öka jämställdheten till år 2030.

Foto: Ola Richardsson

Det är dig vi söker

Du har ett starkt engagemang för människor i utvecklingsländer och ett intresse för andra kulturer. Du är bekväm med att prata engelska och duktig på att kommunicera dina upplevelser i både skrift och bilder. Du har yrkeserfarenhet och är resvan, även om du kanske inte har besökt ett utvecklingsland tidigare. Du är kvinna.

Frågor & svar

Vad exakt är det jag ska göra? När går flyget till Zambia? Vad ska jag ha med mig? Behöver jag vaccinera mig? Vad händer om jag inte pallar? Här nedan får du svar på allt du behöver veta inför resan.

Globala målen

Ingen fattigdomIngen hungerJämnstäldhet

We Effects arbete för en hållbar och rättvis värld fri från fattigdom går hand i hand med de globala mål som har antagits av FN och som världens ledare förbundit sig att uppnå år 2030.

Under perioden 2017-2021 fokuserar We Effect på tre av de globala målen: att avskaffa extrem fattigdom, att avskaffa hunger och att uppnå jämställdhet.

Syftet med Världens tuffaste jobb är att öka kunskapen om, och engagemanget för, kvinnors situation på landsbygden i de länder där vi arbetar för att utrota fattigdom och hunger samt öka jämställdheten till år 2030.

Zambia vs. Sverige

Huvudstad
Lusaka
BNP
0 md. USD
Befolkningsmängd
0.0 miljoner
Medellivslängd
0.0 år
Human development index
Human development index(HDI) är ett index som används för att jämföra välståndet i olika länder genom en sammanvägning av förväntad livslängd, utbildningsnivå och BNP.
0.000 (0 i världen)